15/09/24 Ripoll Motor Club

455.- El passat cap de setmana (i algun dia més) he gaudit a Ripoll del que ha estat l'última prova del Campionat del Món de TrialGP i també del FIM Trial Vintage Trophy.

Com molts ja sabeu, Ripoll és un municipi de la província de Girona (Catalunya). És la capital de la comarca del Ripollès i està situada a la confluència dels rius Ter i del seu afluent Freser, al Prepirineu català, però no és d’això que us vull parlar.

Tampoc ho vull fer de TrialGP, ja que no sé veure on tenen el límit tots aquests pilots, amb un Toni Bou exemplar. Menys encara del daltabaix del Trial Vintage amb una colla de despropòsits per part de les federacions per convertir una cursa que hagués pogut ser un èxit de participació, en una cursa amb el nombre d'inscrits més baix que he vist mai.

Vull parlar del Ripoll Motor Club.

Segur que no ha estat gens fàcil organitzar aquesta prova i menys encara sense perdre calers. Les coses no es fan soles, i si no fos per persones que estan disposades a treballar nit i dia durant molts mesos, us ben asseguro que, de no ser així, aquesta prova no s’hauria celebrat i menys amb l'èxit que va tenir. Ja sé que potser hi ha coses a corregir, però per qui no ho ha de fer, tot sempre és molt fàcil.

I vull acabar de forma més personalitzada referint-me a en Josep Soldevila, president i "alma mater" del Ripoll Motor Club.

En Josep el considero un molt bon amic des de ja fa uns quants anys. Hem compartit forces esdeveniments, tant personals -aniversaris, àpats, etc.- com de motos -els FESTRIAL, l'homenatge a en Ricard Pinet- i molts trials arreu del país, de vegades viatjant junts -Mallorca, Pobladura, etc.- o sols i competint l’un contra l'altre a les Copes d'Espanya i Catalunya de Clàssiques.

També hem competit en trials formant part del mateix equip, hem fet entrenaments junts i gràcies a “Il Professore" i les seves "masterclass" vaig aconseguir fer-ho una mica millor. He participat també en 12 edicions del Trial del Gall.

Tot això ha fet que sempre ens haguem estimat i tingut una relació molt bona, tant amb ell com amb la Dolors Maria, la seva incombustible parella de viatge.

Aquests dies que he estat a Ripoll donant un cop de mà, però sobretot evitant molestar, l’he vist patir i això em tenia el cor encongit, perquè no s'ho mereix.

És probable que no tornem a veure a Ripoll cap més TrialGP, almenys jo segur que no, per tant i tal com li vaig dir al meu amic "Solde", ara toca gaudir dels moments bons, que segur que n’hi han hagut i passar pàgina dels dolents.

També toca refer-se de les angoixes i mals de cap, dormir amb la consciècia ben tranquil·la perquè el Campionat del Món de TrialGP i també el FIM Trial Vintage Trophy, han estat un èxit d'organització, amb una meravella de zones (24) guarnides amb la marca de la casa a la que ens té acostumats.

Felicitats Ripoll Motor Club!