25/02/23 Raid Moto OFF-ROAD Costa Brava

378.- Ja fa temps que part dels meus amics trialers participen en raids per la Costa Brava i sols expliquen meravelles.

No han trigat gaire a convèncer-me per aquest any i, previngut que és un, vaig decidir llogar una moto i apuntar-me en el que ha estat el meu primer Raid Moto OFF-ROAD Costa Brava.

També em vaig deixar aconsellar i vaig escollir una Honda CRF 300L. Una moto molt polivalent, sense gaires pretensions, però molt divertida i còmoda de portar. Per mi un pel alta, ja que pujar i baixar d’ella té un “risc”, és el que té ser curt de cames, jeje...

Em va fer molta il·lusió poder comprovar que als organitzadors d’aquest Raid ja els coneixia, perquè amb ells vaig compartir forces trials i campionats de clàssiques. Vam recordar tots aquells anys.

Formant un equip de 4+2 amics trialers, a les 8 del matí i amb el cel ben tapat, vam sortir de la mateixa platja de Platja d’Aro, per fer rutes per camins i carreteres secundàries que comuniquen pobles medievals i pistes de bellesa insuperable de la Costa Brava, això sí, sense cap caràcter competitiu.

No m’hagués pogut imaginar que a les Gavarres hi haguessin tants camins, ja que vaig estar més de 7 hores dalt de la moto amb un 80% de camins de terra. Tot molt ben coordinat, amb un bon esmorzar i avituallament, per acabar amb un dinar a un restaurant de La Fosca a Palamós.

Tot i que ens va ploure a l’últim tram, m’ho vaig passar molt bé. La companyia va ser de primer nivell i tot molt ben organitzat, però...

Doncs que m’agrada massa el Trial per “perdre” un cap de setmana portant altres motos que no siguin les de rodes amb tacs petits.

Ja m’agrada donar gas, penseu que vaig començar fent Motocròs, però masses hores de moto sense parar, sense fer cap zona, sense poder comentar amb els amics, no sols la traçada, si no res de res, tan sols quan paràvem a pixar podíem comentar, breument, alguna cosa i jo sols anava mirant els marges per veure on es podrien fer zones.

Per no dir el risc que comporta tot el que sigui anar a més velocitat, compartint rutes amb caminants, bicicletes, també algun cotxe i els trams de carretera.

No sé si repetiré cap Raid més i no en mal parlaré, ni d’aquest, ni d’altres que es puguin fer, però jo, mentre el cos aguanti, em dedicaré al que realment m’agrada i apassiona, que no és altra cosa que el TRIAL.