07/10/24 Trial Solidari

459.- A pocs dies del que havia de ser el 6è Trial Solidari per La Marató de TV3, voldria que coneguéssiu de primera mà la “història” d'aquest Trial i permeteu-me que ho faci en to personal.

Tot va començar a primers del 2012, quan dos trialers i millors persones, Pep Planas i Xavier Mayoral, grans amics meus i d’en Ramon Maltas (ACS), aleshores Director d’Àrees d’Explotació i Negoci del Circuit de Catalunya, juntament amb la implicació d'en Salvador Servià, em van comentar la possibilitat d’organitzar un Trial dins el Circuit, i que això ho podia fer MOTOCAT, MotoClub Amics Trial, del que jo era el president.

De seguida van sortir idees, comentaris, suggeriments, però una va ser la determinant a l’hora de decidir: la proposta de fer un Trial al Circuit de Barcelona-Catalunya, que podria ser un Trial Solidari per La Marató de TV3, em va atrapar.

En el meu cap sempre havia rondat la idea de fer una cursa diferent, fàcil, no competitiva, festiva i apta per a tot tipus de pilots i motos de Trial, i va ser el desembre del 2012 que el meu somni es va fer realitat amb la celebració del primer Trial Solidari per La Marató de TV3.

En Ramon Maltas ens va obrir les portes del Circuit de Barcelona-Catalunya per celebrar-lo i, gràcies al Joan Fontseré (següent Director General del Circuit), vam poder organitzar una segona edició al mateix Circuit. Posteriorment, i gràcies també a en Xavier Bartrolí (fundador de la filial espanyola d'Octagon i president de la societat gestora del Parcmotor), en vam poder celebrar tres més a l'Àrea Off Road Circuit Parcmotor de Castellolí.

Els números parlen per sí sols de l’èxit de convocatòria, edició rera edició, d’aquest Trial: sumant totes les edicions hi han participat més de 3.000 pilots, més de 300 col·laboradors, una mica més de 50.000 euros recaptats per La Marató, etc. i la satisfacció de veure que aquests esport minoritari i el Trial Solidari es feien un lloc en el món del motor i principalment en el panorama trialer.

L’organització d’aquest Trial no ha reportat mai cap benefici econòmic, ni a MOTOCAT, ni a cap de les persones i societats organitzadores que han fet possible cada edició, més aviat tot el contrari, ja que sempre hi han col.laborat de forma desinteressada i solidària.

Com podeu suposar, s’ha de preparar amb temps per fer difusió de l'esdeveniment, contactant amb col.laboradors, marques i els seus pilots per reservar agenda, etc. És a dir, a hores d’ara ja ho hauríem de tenir tot força lligat.

GESTIÓ PARCMOTOR CASTELLOLÍ S.L. ha començat una nova etapa i tots aquells que en el seu dia ens van donar suport ja no són els responsables i tot plegat fa que aquest any segurament no s’han pogut dedicar al Trial Solidari com voldríen i ho entenc, perquè els canvis sempre són complicats.

Així doncs, a aquestes alçades ja podem dir que aquest any no es celebrarà el Trial Solidari al Parcmotor i tot això m’ha fet pensar i, em sap molt greu dir-ho, però he decidit desvincular-me de l'organització i ho deixo en mans de qui vulgui fer-se càrrec de la continuïtat del Trial Solidari. Així ho he comunicat al responsables del Parcmotor i als diferents col.laboradors i amics que sempre ens han donat suport per aquest Trial.

Mentre vaig estar al front de l’organització del Trial Solidari vaig gaudir com el que més, però aquell somni del 2012 ja és història i ara voldria embarcar-me en altres projectes més vinculats a la meva família i amics.

Des d'aquestes línies, vull agrair al Circuit de Barcelona-Catalunya i al Parcmotor, el suport rebut de la seva gent en les cinc edicions que hem celebrat i, per suposat, si algú el vol organitzar i necessita qualsevol informació, estic a la seva disposició.

Salut i gas!