29/09/24 Trial Clàssic Coll de la Botella (Andorra)

458.- El passat cap de setmana m'he desplaçat fins Andorra per a participar al Trial de Clàssiques del Coll de la Botella.

En principi aquest Trial estava previst fer-lo a primers de setembre, però la coincidència amb una cursa de bicicletes al mateix lloc, va fer que ho traslladessin a finals de setembre i el segon semestre de l'any ja està molt atapeït de curses, per tant, li va restar participació, però anem a pams...

Ja ho he dit més d'un cop, però des de que vaig deixar de fer excursions i trials per la Vall d’Aran, no tenim gaires curses a l’alta muntanya i és per aquest motiu que em feia molta il·lusió tornar a participar en aquest Trial, que vull descriure en dos apartats: els amics i la pròpia cursa en sí.

No hi ha res com tenir amics, bons amics, disposats a oferir la seva hospitalitat a canvi de res i tampoc no hi ha res comparable a córrer trials amb ells.

No hi vam poder ser tots els que m’hagués agradat que hi fossin, però amb el Manolo i el Piru, he gaudit com mai de les zones, interzones i també, perquè no dir-ho, dels seus moments "favetes" jajajaja.....

Per aquesta cursa vaig escollir (una vegada més) la meva moto preferida, la Bultaco Sherpa Kit Campeon. Potser no és la moto ideal per recórrer totes aquelles muntanyes, però m'hi sento tan a gust amb ella que no em vaig plantejar cap altra opció. Es va comportar com una autèntica CAMPIONA i estic segur que ella va ser la principal "culpable" del meu primer lloc a la categoria Pre’75 del nivell groc.

Amb temperatures força baixes, un sol radiant i amb les muntanyes enfarinades, el Trial tenia el pàdoc al Coll de la Botella i estava dividit en dos bucles. El primer (zones 1 a 8) era molt maco. Vuit zones molt lliscants, molt ben marcades i d'una bellesa indescriptible. El segon bucle (zones 9 a 16) res a veure. La interzona era preciosa, molt trialera i em va recordar molt a tots aquells camins de la Vall. Les vuit zones, com en el primer bucle, molt ben marcades.

I què haig de dir de l’organització?

El primer de tot felicitar-los. Els que hem organitzat trials sabem el complicat que és tot plegat i també sabem que les crítiques fan mal (encara que siguin poques) i que moltes vegades passen per sobre dels elogis (encara que siguin molts més). També es mereixen el meu reconeixement tots els controls, que amb un fred que pelava, van aguantar estoicament al peu de les zones amb una simpatia, educació i saber fer que ja m'agradaria veure-ho arreu.

No sé què passa a Andorra que, a part dels 2 Dies d’Arinsal, els trials socials no perduren en els anys. Han fet trials a Encamp, Pas de la Casa, Sant Julià, etc. i espero que aquest del Coll de la Botella, es faci un lloc en els atapaïts calendaris de clàssiques i sobretot es faci un lloc en les vostres agendes. Us asseguro que és un dels que val molt la pena participar-hi.

Evidentment que hi ha coses criticables i millorables, però cadascú organitza el seu Trial com creu convenient i res a dir en aquest aspecte. Tenen la sort de comptar amb una molt bona “matèria prima”, el paradís del Trial, i ho han d'aprofitar.

Repeteixo... MOLTES FELICITATS a tota l'organització i espero poder assistir a la propera edició.